Exclusieve preview emissievrije bestelwagen voor partners Bluekens EV

Kennismaking innovatief elektrisch voertuig op aftrap Arrival European Roadshow

Amsterdam, 21-09-2021

Minder schadelast, lagere TCO, lokaal geproduceerd en op maat gemaakt… Bluekens EV, pionier en kennispartner in emissievrije stadslogistiek, liet haar partners kennis maken met de innovatieve elektrische bestelwagen van Arrival: de Arrival Van Walk-In. Tijdens de aftrap van de European Roadshow op 16 september in Amsterdam werd een prototype van dit model gepresenteerd. Een mooie gelegenheid voor Bluekens EV om bekende supermarktketens, e-commerce partijen en pakketbezorgers exclusief een preview te kunnen geven van een bijzonder product dat bijdraagt aan veilig, efficiënt en emissievrij bezorgen.

Voor bedrijven die in e-commerce en post & parcel actief zijn is het belangrijk dat er veilig, efficiënt en emissievrij bezorgd kan worden. Naast dat de consument om een duurzame oplossing vraagt, stellen steeds meer steden een emissievrije zone in. De elektrische voertuigen van Arrival vallen op door de unieke nieuwe methode van ontwerpen en productie door lokale microfabrieken. Hierdoor kan de organisatie betaalbare elektrische voertuigen ontwikkelen. Daarnaast wordt er bij de ontwikkeling rekening gehouden met de veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers. De partners van Bluekens EV waren enthousiast over de nieuwe bestelwagen en vonden het materiaal, composiet in plaats van staal, een groot pluspunt. Daardoor is het voertuig een stuk schadebestendiger en kostenefficiënter. Dat de bestelwagen naar wens van de klant gebouwd kan worden door een modulair systeem werd ook enthousiast ontvangen. Natuurlijk werden er ook kritische vragen gesteld. Men kijkt dan ook uit naar de eerste rijdende prototypes die in het voorjaar worden verwacht.

Lees ook de berichtgeving van Arrival over de uitbreiding in Europa.

Gerelateerde berichten

Logistiek 010

Bluekens EV sluit zich aan bij Logistiek 010

Bluekens EV heeft zich aangesloten bij het Convenant ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) van de gemeente Rotterdam en ondernemers uit de (logistieke) sector. Bluekens EV...
Breda Business duurzaam ondernemen campagne

“Duurzaam ondernemen kan alleen door samenwerken”

Een interview van Breda Business met Gert-Jan Jonker als onderdeel van de campagne “Duurzaam Ondernemen”. Waar begin je? Hoe zet je de eerste stappen?...
Elis Zaandam

Elis Zaandam gaat aan de slag met zero emissie stadslogistiek

De Energiescan is een sterk startpunt voor Elis Zaandam. De Energiescan vormt de basis voor een toekomstbestendig wagenpark.