Exclusieve preview emissievrije bestelwagen voor partners Bluekens EV

Kennismaking innovatief elektrisch voertuig op aftrap Arrival European Roadshow

Amsterdam, 21-09-2021

Minder schadelast, lagere TCO, lokaal geproduceerd en op maat gemaakt… Bluekens EV, pionier en kennispartner in emissievrije stadslogistiek, liet haar partners kennis maken met de innovatieve elektrische bestelwagen van Arrival: de Arrival Van Walk-In. Tijdens de aftrap van de European Roadshow op 16 september in Amsterdam werd een prototype van dit model gepresenteerd. Een mooie gelegenheid voor Bluekens EV om bekende supermarktketens, e-commerce partijen en pakketbezorgers exclusief een preview te kunnen geven van een bijzonder product dat bijdraagt aan veilig, efficiënt en emissievrij bezorgen.

Voor bedrijven die in e-commerce en post & parcel actief zijn is het belangrijk dat er veilig, efficiënt en emissievrij bezorgd kan worden. Naast dat de consument om een duurzame oplossing vraagt, stellen steeds meer steden een emissievrije zone in. De elektrische voertuigen van Arrival vallen op door de unieke nieuwe methode van ontwerpen en productie door lokale microfabrieken. Hierdoor kan de organisatie betaalbare elektrische voertuigen ontwikkelen. Daarnaast wordt er bij de ontwikkeling rekening gehouden met de veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers. De partners van Bluekens EV waren enthousiast over de nieuwe bestelwagen en vonden het materiaal, composiet in plaats van staal, een groot pluspunt. Daardoor is het voertuig een stuk schadebestendiger en kostenefficiënter. Dat de bestelwagen naar wens van de klant gebouwd kan worden door een modulair systeem werd ook enthousiast ontvangen. Natuurlijk werden er ook kritische vragen gesteld. Men kijkt dan ook uit naar de eerste rijdende prototypes die in het voorjaar worden verwacht.

Lees ook de berichtgeving van Arrival over de uitbreiding in Europa.

Gerelateerde berichten

22 en 23 juni Home Delivery World Europe

We ontmoeten u graag bij onze stand E42, direct naast het Urban Logistics theater.
opladen

De nieuwste EV-batterijtechnieken voor bouwverkeer

Mike Levens vertelt in een blog op IndustrieVandaag over oplossingen op het gebied van EV-batterijtechniek voor bouwverkeer.

Bluekens EV maakt de weg vrij voor emissievrije stadslogistiek

Emissievrije stadslogistiek raakt in een stroomversnelling. De tijd van kleine beetjes doen is voorbij.