Laadpaal

Energie- en laadinfrastructuur

Een emissievrij wagenpark vraagt om een heel nieuwe werkwijze: ‘tanken’ via laadinfra. Dat brengt op korte termijn een grote verandering teweeg, die tegelijk toekomstbestendig moet zijn. Want je wilt dat je wagenpark plus je locatie nu én straks voldoende energie hebben. Dit alles goed regelen, behelst meer dan laadpalen plaatsen en de netaansluiting uitbreiden. Er komt heel wat voor en na. Daarom gaat Bluekens EV uit van een totaaloplossing die met je meebeweegt.

Voordat er ook maar een voertuig of laadpaal te bekennen is, komen onze experts al in beeld. Zij doen eerst een grondige analyse van de situatie, een Energiescan. Dat begint met een analyse van de logistieke en operationele processen waarmee je dagelijks te maken hebt (en waarvoor energie nodig is). Ook leggen we de kansen voor verduurzaming van verschillende onderdelen onder de loep: het huidige wagenpark, de aansluitingen op je locatie, eventuele samenwerkingen, energieverbruik, de wensen voor de toekomst en wat dit betekent voor de energie en laadinfra op locatie.

  • We geven onafhankelijk advies op maat over jouw toekomstbestendige energie- en laadinfrastructuur;
  • We zorgen ervoor dat de juiste laadinfra-oplossingen ontwikkeld en geïnstalleerd worden;
  • We monitoren en optimaliseren je laadinfra en energieverbruik.

Slim omgaan met het energieaanbod

Het zou zomaar kunnen dat je te maken krijgt met een beperking in het energieaanbod op locatie. Het goede nieuws is dat je meestal zelf een efficiëntieslag kunt maken om dit op te vangen. Als er bijvoorbeeld sprake is van een maximale capaciteit die onvoldoende is om het gewenste aantal voertuigen te elektrificeren, kijken we welke oplossingen er mogelijk zijn om dit toch voor elkaar te krijgen. Denk aan slim laden, eigen energievoorzieningen zoals zonnepanelen, energieopslag of een samenwerking met ondernemers in de buurt. We geven je advies over de voor jou geschikte opties.

Emissievrij bedrijfswagenpark in de startblokken

Na alle voorbereidingen zorgen we er ook voor dat alles gereed is om je elektrische wagenpark rijklaar te maken, als je dat wilt. Wanneer de eerste kilometers gemaakt zijn, is het mogelijk om de omgang met je energie nog verder te optimaliseren, ook daar kunnen onze specialisten je bij helpen. Want met onze systemen is het mogelijk om de laadinfrastructuur te monitoren, zodat we precies kunnen zien of je inderdaad optimaal gebruikmaakt van de beschikbare energie. En hoe dit nog beter zou kunnen.

Bluekens EV is je transitiepartner voor emissievrije stadslogistiek

Waar bevindt jouw bedrijf zich in de energietransitie? Heb je voldoende energie om je dagelijkse operatie op rolletjes te laten lopen met een emissievrij bedrijfswagenpark? Laat eens een Energiescan uitvoeren, dan maak je de beste start die je kunt hebben.

Maak vaart in de energietransitie!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met onze adviseur Mike
+31 88 258 38 00

Bluekens EV Energiescan

Ontdek je kansen

Van plan om elektrische voertuigen aan te schaffen? Breng dan eerst in beeld wat er aan laadinfrastructuur nodig is om de ambities mogelijk te maken. Zo voorkom je onprettige verassingen, zoals beperkingen in de netaansluiting of lege accu’s na een nacht laden. Een Energiescan van Bluekens EV geeft onder meer antwoord op vragen over:

  • Welke mogelijkheden er zijn voor laadinfrastructuur;
  • De status van de huidige infrastructuur;
  • Mogelijke risico’s;
  • Benodigde ontwikkeling voor toekomstige behoeften;
  • Haalbaarheid van de gewenste situatie;
Energiescan animatie

Meer diensten

Neem gerust een kijkje
Voertuigen Maxus

Voertuigen

Middel om het einddoel te realiseren.

Fleetmanagement

Fleetmanagement

Continuïteit binnen de logistieke operatie