Multimodaal Transport Expo BYD eTrucks
Nieuws

BYD x Bluekens EV op Multimodaal Transport Expo 2024

Als pionier op het gebied van eTrucks en eVans is BYD is allang geen onbekende speler meer in de internationale transportwereld. Vanuit hun Europese hoofdkantoor in Schiedam spelen ze in op de behoeften van kleine vervoerders tot grote transportbedrijven, en groeien ze ook in Nederland.

Een indrukwekkend trackrecord

Zelfs als je nog niet veel over BYD hebt gehoord, is de kans groot dat je al BYD-producten gebruikt. Ze produceren namelijk 65% van de wereldproductie van nikkel-cadmium batterijen en ruim 30% van de lithium-ion batterijen. Populaire producenten van onder meer tablets en telefoons maken gebruik van BYD’s kennisvoorsprong op batterijgebied.

Aanjagers van vooruitgang

Vanuit diezelfde innovatieve voorsprong produceren ze onder meer eVans en eTrucks met een sympathieke prijsstelling, die zich volgens autojournalisten en recensenten kunnen meten met gerenommeerde merken. Wie om zich heen kijkt ziet dan ook dat de voertuigen van BYD in toenemende mate onderdeel worden van ons straatbeeld.

Op de foto: BYD’s cargoschip met de capaciteit om 7.000 voertuigen te vervoeren.

BYD’s innovatieve Blade Battery

Een typisch voorbeeld van BYD’s innovatiekracht is hun bijzonder veilige Blade Battery. Deze doorstaat rigoureuze veiligheidstesten met betrekking tot thermische oververhitting. Maar is daarnaast ook nog eens heel compact, biedt een grote actieradius en is vrijwel kobaltvrij (lithiumijzerfosfaat (LFP) als kathodemateriaal). De Blade Battery, welke nu wordt toegepast in onder andere bussen, is een relevante ontwikkeling voor een branche waar veiligheid voorop staat en iedere kostbare vierkante meter telt. Het geeft aan dat BYD weet wat er speelt en proactief concrete oplossingen aanlevert voor actuele vraagstukken en zorgen binnen de transportwereld.

BYD x Bluekens EV

BYD en Bluekens EV zijn al jaren betrouwbare partners in emissievrije stadslogistiek voor transportbedrijven. Voor onze klanten zijn we het aanspreekpunt binnen een samenwerking die gekenmerkt wordt door innovatiekracht, openheid en transparantie, korte communicatielijnen en de misschien wel typisch Nederlandse nuchtere maar ambitieuze ondernemersgeest. Alleen al vorige jaar hebben we door de handen ineen te slaan meerdere bedrijven in onder meer de food-, service- en vervoersindustrie vooruitgeholpen met onder meer BYD’s ETM6-model in diverse maatwerkuitvoeringen.

We praten je graag bij

Er valt kortom veel te ontdekken in de wereld van BYD en Bluekens EV. Dat kun je in maart dichtbij huis doen op de Multimodaal Transport Expo in Breda en in september iets verder van huis op de IAA, het internationale event voor logistiek, commerciële voertuigen, bussen en transport, in Hannover.

Dan en daar geven we je graag een voorproefje van nieuwe ontwikkelingen binnen BYD voor de transportwereld, en antwoorden op vragen die spelen binnen je eigen energietransitie. Een tipje van de sluier: voor containerterminal operators en grotere transportbedrijven is onze stand zeker een stop om vooraf aan te kruisen.

Multimodaal Transport Expo vindt plaats op 14 maart in het Breepark in Breda. IAA is van 17 tot 24 september te bezoeken in Hannover, Duitsland.

Registreer nu voor Multimodaal Transport Expo

Een bezoek aan de Multimodaal Transport Expo is gratis. Schrijf u nu alvast in via deze link.

We zijn te vinden bij stand 2.505. We kijken ernaar uit u daar te zien!

Multimodaal Transport Expo BYD eTrucks

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met onze accountmanager.

+31 88 258 38 00