Transport en logistiek

Transport & logistiek

‘Welke emissienormen gelden in deze omgeving?’ Dat is een vraag die vaak gesteld wordt binnen de transport & logistiek. Elektrische voertuigen maken die vraag overbodig. Maar is dat niet ontzettend duur? Willen chauffeurs het wel? En kán het wel bij zoveel onvoorspelbare ritten? Bluekens EV helpt je graag op weg naar een concurrentievoordeel, rekent je het kostenplaatje voor en adviseert je van energie tot wagens en draagvlak.

Toegankelijke voertuigen
De transportketen rond de stad heeft een ware metamorfose ondergaan de afgelopen jaren. Er wordt steeds meer aangeleverd op hubs en vanuit daar zoveel mogelijk met kleinere voertuigen de stad in gebracht. Maar ook het aantal bestellingen neemt toe.

Vanwege venstertijden en congestie is het niet altijd mogelijk om met kleinere voertuigen de stad in te gaan. In sommige gevallen biedt een (elektrische) 7,5 ton vrachtwagen dan uitkomst. Ze zijn wendbaar maar kunnen veel gewicht dragen. Daarbij zijn voor de besturing van compactere elektrische trucks een klein rijbewijs of C1-rijbewijs al voldoende. Een kritische blik op de planning is met de overweging voor compactere trucks wel een must. Kies dus het scenario dat bij je operatie past.

Altijd klaar voor vertrek
Wie onvoorspelbare ritten heeft, moet goed voorbereid zijn. Dan is elektrisch rijden geen probleem. Daarom is het belangrijk dat je een goed energieplan hebt, dat alle wagens op tijd van energie kan voorzien. Zelfs bij netcongestie is daar bijna altijd een mouw aan te passen, als je van tevoren maar goed in kaart hebt wat er precies aan energie nodig is. Denk aan energieopslag of samenwerkingen met andere bedrijven op het industrieterrein, om beschikbare energie efficiënt te verdelen. Zo kun je ervoor zorgen dat ook langere afstanden probleemloos te rijden zijn. Wanneer je voor het juiste accupakket kiest, tenminste. En als je dan toch die transitie aan het plannen bent: neem je chauffeurs mee in het proces. Gun ze een proefrit, luister naar hun feedback. Na de eerste comfortabele route zijn ze verkocht.

Ontdek wat de investering je écht kost en oplevert

Bel met een van onze adviseurs:
+31 88 258 38 00

Nieuwste ontwikkelingen

Alles over transport & logistiek
Gert-Jan Jonker Bluekens EV

Stadshubs succesformule voor emissievrije stadslogistiek

Kosten elektrisch wagenpark

Van welke subsidies kan ik profiteren voor mijn elektrische bedrijfswagenpark?

Duurzaam ondernemen

Pleidooi voor duurzaam ondernemen: ‘Begin niet met voertuig, maar met de energie’

Vragen staat Emissievrij Energienet

Ons energienet raakt vol, is een elektrisch bedrijfswagenpark wel op tijd mogelijk?

Stap in de wereld van transport & logistiek

Praktijkcases van Bluekens EV

TDS BYD ETM6
Voertuigen

TDS zet grote stap voorwaarts in emissievrije distributie

Een spannende ontwikkeling doordat TDS in één klap tot de grote spelers op de markt van emissievrije distributie hoort.

Service waar je op kunt rekenen

Voor een succesvol emissievrij wagenpark mag u de beste service verwachten. Daar kunt u op rekenen bij Bluekens EV.

Landelijke dekking

Landelijke dekking

In heel Nederland kunt u rekenen op service in de buurt. Een lokale dealer of een van onze ‘flying doctors’ staat klaar om je te helpen.

24/7

24/7 bereikbaar

Een vast telefoonnummer waarop je altijd iemand kunt bereiken voor hulp onderweg.

kennis

Kennis van nieuwe technologie

Een deskundig aanspreekpunt met sterke actuele kennis van de markt en emissievrij technologie.

Service