TDS BYD ETM6
Voertuigen

TDS zet grote stap voorwaarts in emissievrije distributie

Samenwerking Bluekens EV onmisbaar bij implementatie en onderhoud unieke BYD ETM6

Breda, 7-12-2021

Top Delivery Services (TDS) zet een grote stap voorwaarts in emissievrije distributie in steden met de aanschaf van tien BYD’s ETM6 – nieuw op de Nederlandse markt – om producten voor IKEA in Amsterdam uitstootvrij te kunnen bezorgen. René Wissink, directeur TDS: “We hebben al veel gedaan op het gebied van elektrisch vervoer, maar dit is een spannende ontwikkeling doordat we in één klap tot de grote spelers op de markt van emissievrije distributie horen. De samenwerking met strategisch partner Bluekens EV is hierbij onmisbaar.”

In de zoektocht naar een oplossing voor de opdracht van IKEA kwam TDS bij Bluekens EV uit. Naast leverancier van de BYD ETM6, is dit Bredase bedrijf expert in emissievrije stadslogistiek en verzorgt zij ook fleet management. Wissink: “Zonder Bluekens EV hadden we deze stap niet kunnen zetten. Het is een grote speler in de transportwereld, de organisatie heeft een enorme expertise op het gebied van elektrisch vervoer en we zijn verzekerd van nazorg en onderhoud. Dat alles geeft heel veel vertrouwen.”

Praktisch in stadscentra

Een groot aantal innovatieve kenmerken die inherent zijn aan de BYD ETM6 eTrucks, maken ze de ideale emissievrije voertuigen om milieudoelstellingen te halen, terwijl ze ook zeer veilig, stil en praktisch zijn voor gebruik in stadscentra met hoge dichtheid. Aangedreven door BYD’s Iron-Phosphate Battery-technologie, biedt de BYD ETM6 zero-emissie truck het langste rijbereik, 200 km met volledige lading, in de markt in zijn categorie van 7,5 ton, evenals een langere levensduur van de batterij en een hoog veiligheidsniveau.

Flying doctors

Gert-Jan Jonker, general manager Bluekens EV, vertelt: “De BYD ETM6 is perfect om in te zetten voor emissievrije stadslogistiek. In vergelijking met een elektrische vrachtwagen rijdt dit model soepel, heeft het een lange actieradius voor dagelijks gebruik, een lage TCO en snelle oplaadtechnologie. Maar daarnaast is er in het voortraject ook gekeken naar slimme oplossingen voor de laadinfrastructuur bij TDS. Daardoor is er op één locatie bijvoorbeeld een constructie ontwikkeld zodat bij het opladen gebruik gemaakt kan worden van het overschot aan zonne-energie van de zonnepanelen. Bluekens EV verzorgt ook het fleet management, wat TDS ontzorgt. Het is onze taak om de vloot te monitoren, rijdend te houden en kosten inzichtelijk te maken. De uptime van de voertuigen moet zo hoog mogelijk zijn. Als er pech is, hebben we contact met de chauffeur en helpen we hem of haar weer snel op weg. Dit proberen we telefonisch en anders komen onze flying doctors, vliegende monteurs, snel ter plaatse om het probleem op te lossen.”

Pionier elektrische voertuigen

TDS – een joint venture van logistiek dienstverleners Holwerda Transport, Transportbedrijf P.A. van Rooyen en Brakenhoff Transport – pioniert al langer in elektrische voertuigen. Meer dan een decennium geleden werd door Brakenhoff Transport bijvoorbeeld de Hytruck, een elektrische vrachtwagen voor verhuizen en transport, al ingezet. En wordt tevens een aantal kleinere elektrische voertuigen ingezet. Wissink: “Vanuit de klant is er een toenemende behoefte aan elektrisch vervoer. Deze trend speelt al langer. Naast de inzet van de BYD ETM6 gaan de partners in TDS met grote elektrische voertuigen van 16 ton rijden. Als transporteur ga je automatisch in dergelijke ontwikkelingen mee, maar wij proberen vooruit te lopen.”

BYD eTrucks

Mahmut Mobassit, eTruck Director, BYD Europe B.V., over de samenwerking: We zijn er trots op dat een welbekende partij als TDS kiest voor BYD eTrucks en ook op de rol die zij zullen spelen in het leveren van zo’n belangrijke zero emissie bezorgservice voor IKEA in Amsterdam. Stil, schoon en veilig, onze BYD eTrucks omarmen de nieuwe tijd van elektrisch aangedreven commercieel transport, zonder in te leveren op performance, efficiëntie en toepasbaarheid. Samen met onze partner in Nederland, Bluekens EV, zijn we blij om TDS te mogen ondersteunen met een uitgebreide aftersales service en fleet management oplossing om de efficiëntie voortdurend te verbeteren, in de wetenschap dat onze eTrucks milieuvriendelijk zijn.”

Over TDS

Top Delivery Services is een joint venture van de logistiek dienstverleners Holwerda Transport, Transportbedrijf P.A. van Rooyen en Brakenhoff Transport. TDS is gespecialiseerd in tweemans meubeldistributie en is een snelgroeiend bedrijf met locaties in Almere, Beverwijk, Mijdrecht, Uithoorn en Bergen op Zoom.

Over BYD

BYD (Build Your Dreams) is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD heeft nu vier segmenten, waaronder auto’s, elektronica, nieuwe energie en spoorwegvervoer. Sinds de oprichting in 1995 heeft het bedrijf snel solide expertise op het gebied van oplaadbare batterijen ontwikkeld en werd het een pleitbezorger van duurzame ontwikkeling, waarbij het zijn oplossingen voor hernieuwbare energie met succes wereldwijd uitbreidde met activiteiten in meer dan 50 landen en regio’s. De creatie van een Zero Emissions Energy Solution, bestaande uit betaalbare zonne-energieopwekking, betrouwbare energieopslag en hypermodern elektrisch vervoer, heeft het tot een marktleider gemaakt in de energie- en transportsectoren. BYD is een door Warren Buffet gesteund bedrijf en is genoteerd aan de beurzen van Hong Kong en Shenzhen. 

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met onze accountmanager.

+31 88 258 38 00