BYD ETM6 stad
Blog

Een slimme oplossing voor zware problemen in smalle straten

Het is mooi te zien hoe eTruck pioniers als BYD slim inspelen op de behoeften van transportondernemers met innovaties die ergens over gaan.

Elektrische bakwagens van 7,5 ton zijn zo’n innovatie. Om met lange en brede vrachtwagens de smalle oude centra van steden als Amsterdam en Utrecht te bevoorraden, was voor de meeste ondernemers en chauffeurs nooit iets om enthousiast van te worden. Eeuwenoude binnensteden zijn simpelweg niet gemaakt voor zware jongens. En los van hoe de wind gaat waaien vanuit Den Haag hoef je geen politiek visionair te zijn om te voorspellen dat dit verhaal eindig is.

Lichte bestelwagens onder 3,5t nemen een deel van de bezwaren weg, maar hebben weer als nadeel dat ze minder kunnen vervoeren. Vaak zijn er meerdere ritten en chauffeurs nodig om je vracht op de plek van bestemming te krijgen. Terwijl die bestemming vaak een plek is waar je liever niet twee keer komt als het ook in een keer kan.

Met een laadvermogen tot 3.990 kg vervoert de ETM6 van BYD in zijn eentje meer dan datgene waar je nu nog twee bestelwagens en twee chauffeurs voor nodig hebt. De smalle spoorbreedte en hoge wendbaarheid maken dat de 7,5t bakwagen zich eenvoudig door oude, drukke en smalle binnensteden laat manoeuvreren.

In veel steden worden woonhuizen, winkels, horeca en bouwplaatsen steeds vaker bevoorraad met deze 7,5 tonner. Het is dus het dus vrij logisch dat dit merk en model in toenemende mate op shortlists eindigt bij onder meer transportondernemers in distributie, food, afval en facilitaire bedrijven.

Eenmaal op die shortlist, gaat het gesprek vaak over het merk. Niet iedere transportondernemer is op voorhand even enthousiast over Chinees als Frans Bauer (😉). Sommigen hebben dan ook niet veel tijd nodig om een voorspelbaar lijstje vooroordelen op te sommen. Laat ons je uitleggen waarom je jezelf daarmee tekortdoet.

BYD is wereldwijd al meer dan twintig jaar één van de grootste innovators en makers van batterijen. Als je jouw telefoon, tablet of laptop losschroeft, is de kans groot dat je daar een door BYD geproduceerde batterij in tegenkomt. Bovendien heeft BYD een stevige basis en acte de présence in Europa. Met een hoofdkantoor in Schiedam en een onderdelendistributiecentrum in Moerdijk houdt BYD de lijnen kort voor Nederlandse klanten.

Anders dan de meeste traditionele automerken heeft BYD de ontwikkeling – en doorontwikkeling – van hun batterijen volledig in eigen beheer. Dat dit een voordeel is, blijkt onder meer uit het feit dat ze vergevorderd zijn om een onbrandbare batterij voor voertuigen te produceren. Qua batterijtechnologie en veiligheid heeft BYD een grote voorsprong.

Diezelfde kennis en ervaringsvoorsprong maakt dat ze met veel vertrouwen en durf in de wedstrijd zitten. Voor de ETM6 garanderen ze een minimale actieradius van 200 kilometer. In de praktijk worden deze getallen ook op Nederlandse winterdagen gehaald. Op geen extreem koude dagen komt het gemiddeld uit op 250 km.

Laadangst doen ze dus niet aan bij BYD. Wie erin slaagt een accu in een ochtend leeg te rijden, laadt deze met DC tijdens een lunchpauze weer volledig vol. Alles bij elkaar biedt BYD professionals in stadslogistiek de ruimte en vrijheid om toekomstbestendig te ondernemen.

DE BYD ETM6 ZELF ERVAREN?

Stuur ons even een bericht!

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met onze accountmanager.

+31 88 258 38 00