Maxus met aanhanger

Emissievrije bedrijfswagen met trekhaak

Hoeveel kan een elektrische bestelbus trekken?

Trekvermogen is een must voor veel bedrijven die te maken hebben met stadslogistiek. Hoe combineer je dat met de ambitie om over te stappen op een emissievrij wagenpark? Misschien verrassend: die twee gaan prima samen. De nieuwste elektrische bestelbussen met trekhaak kunnen al 1.500 kg trekken. En dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, delen we de specificaties van twee bedrijfswagens met trekhaak.

Welke elektrische bedrijfswagens zijn er met trekhaak?

Laten we vooropstellen dat de voertuigen bij emissievrije stadslogistiek niet het einddoel zijn, er is meer nodig om een emissievrij wagenpark te realiseren. Daarom hanteert Bluekens EV de 360° aanpak, met drie onderdelen. Waarvan de voertuigen (met of zonder trekhaak) er één zijn. Na inventarisatie, analyse en ontwikkeling van de totaalaanpak kiezen we de juiste voertuigen. Daarin adviseren we merkonafhankelijk, maar we werken samen met een aantal vertrouwde leveranciers: BYD, Maxus, Volvo en Renault.

Maxus eDeliver 3 The Fixers Cobouw

Compacte bestelwagen met trekhaak

De Maxus eDeliver 3 en 7 kunnen maar ook lange afstanden aan. Door hun compacte omvang zijn ze ideaal voor stadsdiensten, nutsbedrijven, installateurs, loodgieters, onderhoudstechnici, hoveniers en andere bedrijven die bij klanten aan huis komen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan er in de aanhanger tot 1.500 kg mee.

Maxus eDeliver 9

Lichtgewicht bedrijfswagen met hoge trekkracht

De Maxus eDeliver 9 is een slag groter dan de eDeliver 3, heeft een hoger trekvermogen (1.500 kg) en kan meer lading meenemen. Toch weegt hij zelf maar weinig, wat de actieradius ten goede komt. Je kunt kiezen uit drie verschillende accupakketten, twee lengtematen en twee hoogtematen. De bus is als gesloten bestelwagen met trekhaak beschikbaar, maar ook op te bouwen als chassis cabine voor bijvoorbeeld een open laadbak.

De combinatie telt

Ga je de weg op met een elektrische bedrijfswagen met aanhanger, dan moet je rekening houden met het combinatie gewicht. Dat is het gewicht in de aanhanger plus het gewicht in de bus. Het gewicht dat wordt vervoerd in een aanhanger, gaat deels van het laadvermogen in de bus af.

Een rekenvoorbeeld:

  • Stel je kiest voor een Maxus eDeliver 9 L3H2 met 89 kWh. Het maximale trekgewicht is 1.500 kg. Met aanhanger erbij mag het totaal gewicht 4.250 kg zijn.
  • Het ledig gewicht van dit voertuig is 2.640 kg en het maximale laadvermogen in de bus 860 kg.
  • Neem je in de bus materiaal mee met een gewicht van 500 kg, dan kun je in een aanhanger van een eigen gewicht van 540 kg nog 570 kg meenemen.
  • Oftewel: 4.250 – 2.640 – 500 – 540 = 570 kg

Wat kost een elektrische bedrijfswagen met trekhaak?

De prijs van een elektrische bedrijfswagen varieert door onder andere de specificaties en opbouw. De prijs is dus afhankelijk van welke oplossing je zoekt. Nieuwe elektrische bedrijfswagen komen in aanmerking voor interessante voordelen zoals de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Wil je meer weten over de totale prijs? Neem dan contact met ons op.

Staat alles klaar voor de ideale emissievrije wagen?

Energie, laadinfra, fleetmanagement: is alles geregeld om je emissievrije wagenpark op rolletjes te laten lopen? En welke wagen (+ accupakket) past bij jouw werkzaamheden? Plan eens een afspraak bij ons Zero Emissie Kenniscentrum in Breda. Dan vertellen onze specialisten je alles wat je wilt weten over emissievrije stadslogistiek. En kun je de elektrische bedrijfswagens zelf ervaren tijdens een proefrit.

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met onze accountmanager.
+31 88 258 38 00

Zijn elektrische bedrijfswagen met trekhaak nu beschikbaar?

Enkele Maxus eDeliver 9-uitvoeringen zijn uit voorraad leverbaar:

  • Maxus eDeliver 9 L2H2 72 kWh – mogelijk met trekhaak
  • Maxus eDeliver 9 L3H2 72 kWh – mogelijk met trekhaak
  • Maxus eDeliver 9 L3H2 89 kWh – mogelijk met trekhaak
  • Maxus eDeliver 9 L3H3 89 kWh – mogelijk met trekhaak
  • Maxus eDeliver 9 L3 Cab 65 kWh – op te bouwen met open laadbak
  • Maxus eDeliver 9 L4 Cab 65 kWh – op te bouwen met open laadbak
Maxus eDeliver 9 chassis cabine