Bluekens EV introduceert de Energiescan

Mogelijkheden en kansen laadinfrastructuur elektrische voertuigen in helder rapport

Breda, 05-09- 2021

Vandaag de dag staat het nieuws bol van de uitdagingen waar het bedrijfsleven tegen aan loopt wanneer ze overstappen op een elektrische vloot. Bluekens EV komt daarom met haar Energiescan. Hiermee biedt de ontwerper van emissievrije ecosystemen voor stadslogistiek inzicht in de energie en laadinfrastructuur van bedrijven. Door een bezoek aan de locatie en een analyse van de situatie brengt Bluekens EV in kaart hoe de infrastructuur moet worden ontwikkeld voor de huidige en toekomstige energiebehoefte. De opdrachtgever ontvangt vervolgens een helder rapport met het resultaat van de Energiescan en een advies.

Naast een grondige analyse van de situatie staat er informatie in over slim laden, de status van de huidige infrastructuur en optimaal gebruikmaken van de beschikbare energie. Een perfecte tool dus voor bedrijven die met vragen zitten over energie en laadinfrastructuur. De Bluekens EV Energiescan geeft onder meer antwoord op:

  • haalbaarheid van de gewenste situatie;
  • impact op de inzetbaarheid van elektrische voertuigen;
  • mogelijke risico’s;
  • benodigde ontwikkeling voor toekomstige behoeften.

De Energiescan is voor MKB’ers die willen verduurzamen sinds 1 oktober ook te subsidiëren via de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De voorwaarden hiervoor zijn te vinden op de website van de RVO.

Robin van der Haak van Elis Nederland B.V. over de Energiescan:
“Heel positief! We hebben een goed beeld gekregen van het huidige verbruik en beschikbaarheid van het energienetwerk. Hierdoor hebben we de juiste laadinfrastructuur kunnen inkopen.”

Gerelateerde berichten

Exclusieve preview emissievrije bestelwagen voor partners Bluekens EV

Kennismaking innovatief elektrisch voertuig op aftrap Arrival European Roadshow.

Consistent overheidsbeleid voorwaarde voor zero emissie

Bluekens EV opende begin augustus 2020 in Breda zijn kenniscentrum met oplossingen voor emissievrije (stad-s)logistiek. Over het hoe en waarom vertelt Gert-Jan Jonker, general...

Stikstof tot nadenken – The Fixers (Cobouw)

De hele bouw moet elektrisch. Maar hoe doe je dat en wie gaat dat betalen? Cobouw-journalist Thomas van Belzen rijdt met zijn elektrische bus...