Energie & laadinfrastructuur

Dienst van Bluekens EV

Grondige analyse van de huidige en toekomstige situatie

We gaan niet over één nacht ijs. We maken altijd een grondige analyse van de situatie en de processen. Denk aan: slim laden, de status van de huidige infrastructuur en het optimaal gebruikmaken van de beschikbare energie.

Vervolgens onderzoeken we waar de kansen liggen om succesvol te verduurzamen. Onze eerste aandacht gaat uit naar logistieke en operationele processen bij de opdrachtgever. We inventariseren de aanwezige kennis, samenwerking met partners, doen een voertuig- en locatiescan en kijken kritisch naar toekomstplannen. In de praktijk blijkt dat er vaak een efficiëntieslag mogelijk is. Dat combineren we zo mogelijk met de vraag hoe we logistieke vraagstukken emissievrij kunnen oplossen.

Als de situatie daar aanleiding toe geeft, gaan we over tot een Energiescan om goed inzicht te krijgen in de energie en laadinfrastructuur. Dit doen we in samenwerking met één van onze leveranciers, bijvoorbeeld Floading.

Welke inzichten verkrijg jij uit de Energiescan?

Ontdek je kansen met de Bluekens EV Energiescan

Van plan om elektrische voertuigen aan te schaffen? Breng dan eerst in beeld wat er aan laadinfrastructuur nodig is om de ambities mogelijk te maken. Zo voorkom je onprettige verassingen, zoals beperkingen in de netaansluiting of lege accu’s na een nacht laden. Een Energiescan van Bluekens EV geeft onder meer antwoord op vragen over:

  • Welke mogelijkheden er zijn voor laadinfrastructuur;
  • De status van de huidige infrastructuur;
  • Mogelijke risico’s;
  • Benodigde ontwikkeling voor toekomstige behoeften;
  • Haalbaarheid van de gewenste situatie;